Eetbare bloemen

Bij het zien van een rode roos in bloei zullen maar weinig mensen trek krijgen, toch zijn de blaadjes van de roos heel goed te eten en te verwerken in talloze recepten. En niet alleen de blaadjes van de roos lenen zich hiervoor er zijn namelijk heel veel eetbare bloemen en planten.  Eetbare bloemen vormen een echte verrijking binnen de culinaire wereld u vindt hier dan ook een schat aan informatie over de bloemen zelf, bereidingswijze en recepten met eetbare bloemen.

Het eten van bloemen lijkt niet echt natuurlijk. Veel van ons zullen als klein kind herhaaldelijk te horen hebben gekregen om vooral maar niet die mooie blaadjes van bloemen en planten in onze mond te steken want die waren erg giftig en gevaarlijk.  De verassing is dan ook niet minder groot wanneer je jaren later gezeten in een chique restaurant een bord voorgeschoteld krijgt versierd met de mooiste bloemenblaadjes.  Die blaadjes liggen daar niet alleen voor de versiering, je kunt ze namelijk  eten en vaak smaken ze nog goed ook! Overigens zijn broccoli en bloemkool ook bloemknoppen en deze soorten kennen we dan weer wel.

Bloemen

Het viooltje, de Oost-Indische kers, daglelie, anjer en rozen of rozemarijn,dille en anijs. Alle lenen ze zich om verwerkt te worden in heerlijke salades of gefrituurd opgediend te worden. Ze strelen niet alleen de smaakpapillen maar van sommige bloemensoorten als klit, munt en basilicum is bekend dat ze de kans op kanker verkleinen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er restaurants zijn die voornamelijk planten en bloemen op de menukaart hebben staan.  En het blijven bloemen dus staan ze hartstikke mooi als versiering bij uw feestmaal  en ze ruiken heerlijk!

Interesse?
Mocht u interesse gewekt zijn, op deze site vindt u een keur aan informatie over de eetbare bloemen, bereidingswijzen en recepten met bloemen. Daarnaast is een stukje van de website gewijd aan eetbare paddenstoelen waarvan sommige in het wild gevonden kunnen worden.